Att tänka på när du studerar på distans

Att studera på distans kräver lite mer förberedelser och disciplin än om du studerar på ett lärosäte. Några tips för dig som läser på distans är att planera dina studier väl. Gör upp ett schema så att du vet när du är ledig, på så sätt kan du njuta optimalt av din lediga tid. Det är också bra att ha en annan plats än hemmet att plugga på.

Kurslitteraturen

När du pluggar på distans kommer du behöva kurslitteratur och ett smart tips från oss är att använda dig av e-böcker. Det finns kurslitteratur för alla möjliga ämnen i e-boksformat vilket gör det smidigt för dig att studera vart du än befinner dig. Du slipper kånka runt på en massa tunga böcker då allting ryms i din dator istället, vilket även din rygg och dina axlar kommer att tacka dig för.

Införskaffa dig en laptop

Om du inte redan har en laptop är det klokt att investera i en sådan. Med en stationär dator är du mer låst till hemmet, medan en bärbar variant kan tas med till bibliotek, caféer och andra platser där du kan studera i lugn och ro. Det finns både stora och små varianter som du kan välja mellan samt med olika funktioner och minneskort beroende på dina behov.