Utbilda sig till spelutvecklare

Spelutveckling är något som intresserar många idag. Spelindustrin är en enorm industri med både stora och små framgångsrika företag. Fler och fler vill vara en del av utvecklingen på ett eller annat vis och utbildning kommer alltid vara det bästa första steget att ta.

Med så många olika genrer och stilar finns det också utrymme för väldigt många olika sorters spelutvecklare i dagsläget. Medan somliga vill vara med och utveckla de riktigt stora, ambitiösa projekten inom trippel-A marknaden är det andra som hellre vill skapa den nästa indiehiten eller till och med skapa nästa videoslots spel för ett nätcasino.

Tittar du runt idag efter utbildningar idag märker du ganska snabbt att det finns mycket att välja mellan. Alla utbildningar har dock inte samma fokus eller inriktningar så det är starkt rekommenderat att du läser beskrivningen av kursen ordentligt för att kunna bedöma om det är något som styr dig i den riktningen du vill.

Framtid.se skriver att enligt information från Dataspelsbranschen är svensk dataspelsexport något som växter kraftigt just nu och att det kommer finnas stor efterfrågan på personal de kommande åren. Detta bådar självfallet gott för alla som har intresset av att bli spelutvecklare i framtiden. Men beroende på hur populär dessa kurser är framöver kan det också betyda att det fortfarande blir hög konkurrens om platserna. Speciellt bland de mer etablerade företagen.

När man talar om egenskaper som bäst lämpar spelutvecklare är det kanske inte fullt lika enkelt som för vissa andra yrken. Kunskap och färdigheter inom sådan som täcks i utbildningarna kommer självfallet alltid att väga tungt. Men det kommer också vara viktigt att ha goda kommunikationsförmågor. Spelutveckling är ett jobb som förlitar sig mycket på samarbete och det är sällan möjligt utan god kommunikation.